De dag dat alles anders werd

In het boek “De dag dat alles anders werd”, neemt Matsie ons mee op zijn reis door het land van verdriet en laat ons zien dat je niet alleen bent met je gevoelens. Geschreven door GZ psycholoog Carine Kappeyne van de Coppello, zij heeft meer dan 30 jaar ervaring met rouw en kinderen.  Hierdoor komt dit verhaal uit een warm hart en veel ervaring met kinderen die een verlies hebben geleden.

Ontmoet Matsie, een kleine muis met een groot hart, die plotseling zijn broertje Morris verliest. Dit prachtige boek neemt jonge lezers mee op Matsie’s reis door de wereld van rouw en herstel. Door zijn ogen ervaren we hoe het is om een broer of zus te verliezen en hoe we hiermee om kunnen gaan.
Het boek is meer dan een verhaal; het nodigt families en kinderen uit om samen de thema’s van verlies, liefde en het belang van steun te verkennen. Matsie’s interacties met andere dieren in het bos bieden troost en inzicht in hoe iedereen op zijn eigen manier met verdriet omgaat. Hoe belangrijk het is om daar gelegenheid voor te geven. Het maakt duidelijk dat er in rouw geen goed of fout is. Het is een leesboek, dat herkenning biedt, maar daarnaast ook ruimte voor kinderen om over hun eigen ervaringen te schrijven en tekenen. De herkenning geeft kinderen, die zich zo anders dan de andere kinderen in hun omgeving voelen, houvast en steun. De dag dat alles anders werd is een boek dat jonge lezers, maar ook volwassenen, zal raken. Het is een liefdevolle verwijzing naar de kracht van samen beleven en empathie in tijden van nood.

Bij het boek is ook een prachtig nummer gemaakt. Het heet “Muizenpasjes”, en is geschreven en gezongen door Maarten van Veen, van De Reisgenoot.

Dit boek is te koop via de website van Stichting Nooit Voorbij.

Scroll naar boven